Wat is stoelmassage?

Stoelmassage dankt zijn naam aan de speciale stoel waarop het gegeven wordt. Geen gewone, maar een ergonomisch vormgegeven stoel waarop je ontspannen voorover ligt, zodat je rug gemakkelijk te masseren is. De stoel is eenvoudig mee te nemen, zodat stoelmassage in principe op iedere plek gegeven kan worden. De vijftien minuten durende massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt over de kleding heen gegeven. In een vaste volgorde, ‘Kata’ genaamd, worden hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen gemasseerd.

^ terug naar boven

Wat doet het met je?

Stoelmassage bevordert de bloedcirculatie, ontspant het lichaam, draagt bij in versoepeling van spieren en gewrichten en geeft direct verlichting van stressgerelateerde klachten.

Even hoef je niks te presteren en alleen maar te genieten van de aandacht. Je ontspant je dan vanzelf. Na de massage voel je je opgefrist, vitaler en alerter, de spieren worden soepel. Zo leer je het verschil herkennen tussen gespannen en ontspannen spieren en kan je jezelf beter corrigeren qua (werk-)houding

^ terug naar boven

Waar en wanneer?

Stoelmassage wordt gegeven op een speciaal daarvoor ontworpen stoel die inklapbaar is en op allerlei plaatsen gebruikt kan worden. In principe kan het dus overal.

Er worden massages gegeven tijdens party’s, bij bedrijven, als relatiegeschenk en misschien heeft u ook de stoelmasseurs in de vertrekhal van Schiphol wel eens aan het werk gezien.

^ terug naar boven

TouchPro®

TouchPro® Europe stoelmassage is de meest toegepaste en onderzochte vorm van stoelmassage. De stoelmasseurs aangesloten bij TouchPro® Europe voldoen allen aan de kwaliteitseisen die TouchPro® Europe aan haar licentiehouders oplegt. Jaarlijks wordt hun kwaliteit getest door middel van speciale trainingen (oefensessies) of een herexamen. Zo is een ieder die de stoelmassage wenst te ontvangen verzekerd van een goede professioneel uitgevoerde massage.

Sinds 1993 heeft TouchPro® Europe duizenden masseurs opgeleid in de techniek en marketingstrategieën van de stoelmassage. We trainen masseurs in Noorwegen, Spanje, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Aruba, Italië en Nederland. Door overal workshops te geven en te luisteren naar de ervaringen van onze studenten en cliënten weten we beter dan wie dan ook wat werkt en waarom.

^ terug naar boven

Investeer in uw personeel

Personeel is het kostbaarste ‘kapitaal’ en voorkomen is beter dan genezen. Extra aandacht voor uw personeel is daarom een goede investering. Als u uw personeel regelmatig trakteert op een stoelmassage is dat een gebaar van speciale aandacht. Dit helpt om goed te blijven functioneren.

En bekijk het eens zo: een ziektedag kost een bedrijf gemiddeld 300 euro (bron: ArboNed). Een massage kost 15 euro. Als stoelmassage één ziektedag per werknemer voorkomt, kunt u ons daarvan bijna een jaar lang eens in de twee weken langs laten komen!

Bovenaanzicht Scheveningse strand

^ terug naar boven

Voordelen werkgever

Een structurele inzet van stoelmassage levert een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en het welbevinden van uw personeel. Dat is op zich al een voordeel. Daarnaast zijn er ook nog een aantal fiscale voordelen voor werkgevers die hun medewerkers regelmatig op een stoelmassage trakteren. De kosten van de masseur evenals de onproductieve uren van uw medewerker mogen opgevoerd worden als kostenpost voor de inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.

Ook de BTW mag in zijn geheel worden verrekend. Non-profitinstellingen kunnen gebruik maken van de compensatieregeling loonheffing. Aftrekken van de kosten kan alleen wanneer het bedrijf een Arbo-jaarplan heeft opgesteld.

^ terug naar boven

Fiscale mogelijkheden

Indien wordt voldaan aan een aantal voorwaarden worden de stoelmassages door de belastingdienst als een vrije verstrekking beschouwd en is een stoelmassage aftrekbaar van de loonbelasting. Tevens kan de in rekening gebrachte BTW in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn:

De stoelmassages zijn opgenomen in het Arboplan van de betreffende organisatie en maken daar in redelijkheid deel van uit;

De stoelmassage vindt plaats tijdens werktijd;

De werknemer is geen eigen bijdrage verschuldigd voor de stoelmassage;

Er is geen aanmerkelijke privé-besparing van de werknemer.....

^ terug naar boven

Ziektepreventie

Stoelmassage heeft een ontspannend en verfrissend effect, met als direct neveneffect preventie van stress- en werkgerelateerde klachten. Dertig procent van het ziekteverzuim wordt door werkstress veroorzaakt. Gevolgen kunnen zijn: rug- en nekklachten, hartklachten, hoofdpijn, slapeloosheid en lusteloosheid. Uit onderzoek blijkt dat men zich na enkele behandelingen fitter en energieker voelt en het ziekteverzuim door stressklachten aanzienlijk daalt.

^ terug naar boven

Gratis proefsessie?

Geïnteresseerd geraakt? Kies voor een proefsessie, dan komen we langs, maken kennis en geven een toelichting bij de massage. De eerste drie personen masseren we gratis.

Stoelmassage is gebaseerd op een traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt over de kleding heen gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. De vijftien minuten durende stoelmassage heeft als resultaat dat je je ontspannen en verfrist voelt.

^ terug naar boven

Regulier

Het reguliere tarief bedraagt € 55,- per uur (3 massages), exclusief 21% BTW

Duinen

^ terug naar boven

Eenmalige opdrachten

Voor een eenmalige opdracht bedragen de kosten € 60,- per uur (3 massages), exclusief 21% BTW. Voorbeelden van eenmalige opdrachten zijn (personeels-)feesten, beurzen, seminars en congressen of speciale evenementen zoals Secretaressedag en Dag van de Zorg. De minimumduur van een eenmalige opdracht is twee uur. Is de locatie buiten het centrum van Den Haag dan wordt een kilometervergoeding berekend.

^ terug naar boven

Referenties

CDA Partijbureau

Ministerie van Justitie

Korpos

Nike

Organisatieadviesbureau Ardis

Communicatie adviesbureau Bennis Porter Novelli

^ terug naar boven